Update richtlijnen SCA

De technische richtlijnen vanuit Europa voor SCA - met name creditcardbetalingen via de nieuwe 3-D Secure versie - roepen vragen op onder webshops. Hoe ga je om met deze striktere richtlijnen voor authenticatie op betalingen? En wat zijn de gevolgen voor de conversie? Buckaroo wil via deze update graag enkele veelgestelde vragen beantwoorden.

 

Belangrijk om te weten is dat je als klant van Buckaroo niks hoeft te doen.

Nieuwe richtlijnen

Op 14 september 2019 verliep de deadline om Strong Customer Authentication toe te passen op elektronische betalingen. Dit was de datum waarop partijen in de betaalketen ‘Europees breed’ klaar moesten zijn voor SCA. De SCA heeft met name impact op online kaartbetalingen, omdat daar het nodige in de betaalstroom moet worden aangepast om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen. Betaalvormen zoals iDEAL en Apply Pay voldoen al aan de SCA-richtlijnen, omdat er authenticatie plaatsvindt via meerdere wegen.

Uitstel

Echter veel partijen in de betaalketen hadden toen de benodigde SCA-aanpassingen voor kaartbetalingen niet volledig of niet op tijd voor de deadline geïmplementeerd. Daarom stond De Nederlandsche Bank (DNB) voor deze partijen beperkte additionele tijd toe. Met name om te voorkomen dat de conversie voor online-kaartbetalingen omlaag gaat.

 

Op 16 oktober 2019 is er is een verzoek tot uitstel ingediend bij de Europese Banking Authority (EBA). De nieuwe deadline is 31 december 2020.

Additionele tijd

Het uitstel gaf partijen extra tijd om:

 

1) De vernieuwde authenticatiemethode voor onlinekaartbetalingen via 3-D Secure 2.0 of eigenlijk versie 2.1 of 2.2 geïmplementeerd te hebben. SCA-richtlijnen vereisen dat er bij online creditcardbetalingen een extra authenticatiestap plaatsvinden.

 

2) De uitzonderingen op SCA voor onlinekaartbetalingen in te richten.

 

Zoals eerder gecommuniceerd: Buckaroo zal voor beide punten tijdig zorgen dat de noodzakelijke SCA-aanpassingen zijn doorgevoerd. Daarmee hoeven Buckaroo klanten vooralsnog zelf niets aan te passen. Buckaroo zal ervoor zorgen dat alle wijzigingen, die nodig zijn om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen tijdig worden doorgevoerd in het Buckaroo checkoutproces.

F.A.Q.

Gerelateerde artikelen

Wat is Strong Customer Authentication (SCA)?

Op 14 september 2019 gaat PSD2 van kracht. Een nieuwe veilige regelgeving voor het Europese betalingsverkeer. Strong Customer Authentication (SCA) is een onderdeel van deze wetgeving. Wat moet je als webshop of online retailer weten? 

Lees meer

Tokens als betaalmiddel? Dit kun je ermee

Mede dankzij blockchain staan tokens weer flink in de belangstelling. Maar wat is een token precies? En wat kun je er nu al mee?

Lees meer