Bancontact voor je webshop

De bekendste online betaalmethode van België

Wat is Bancontact?

Bancontact is de bekendste online betaalmethode in België. De betaling wordt afgerond in de eigen internetbankieromgeving. Het is een gegarandeerde betaalmethode, dat wil zeggen: het geld wordt direct overgemaakt en kan niet worden teruggedraaid. Deze manier van online betalen komt overeen met het Nederlandse iDEAL. Belgische consumenten betalen in winkels, restaurants en online (webshops) regelmatig via Bancontact met hun smartphone via de app.

Hoe werkt Bancontact?

Bancontact is een debet betaling die vergelijkbaar is met een iDEAL-betaling. Het online betaalproces verloopt via een beveiligde verbinding met de vertrouwde internetbankieromgeving van de koper. De betaling wordt voltooid en vanuit Buckaroo wordt in real-time de status van de transactie doorgegeven.

Een bijkomend voordeel is dat het een directe en gegarandeerde betaling betreft, dat zorgt voor zekerheid en veiligheid. De betaling kan namelijk niet worden teruggedraaid door de koper.

Betalingen ontvangen via Bancontact | Bancontact accepteren binnen je online web shop

Bancontact koppelen aan je webshop?

Neem je Bancontact rechtstreeks af bij Buckaroo? Dan krijg je Bancontact Payconiq er standaard bij. Er zijn hier geen extra kosten aan verbonden. Je betaalt alleen het gebruikelijke transactietarief.

 

Voordelen

  • Meest gekozen (online) betaalmethode in België
  • 100% gegarandeerde betaling, dus geen risico's 
  • Live statusoverzicht van alle betalingen
  • Omnichannel bereik: offline, online en mobiel
Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Meer conversies met de Payconiq App

De oude app werd in januari 2019 vervangen door de nieuwe Payconiq app in België. Via de Payconiq app kun je alle Bancontact betalingen accepteren met een QR-code gemakkelijk uitgevoerd worden. Dat is makkelijk wanneer je geen online shop bent.

Is België jouw afzetmarkt? Reden te meer om die mobiele betaalmethode aan het te bieden in je Smart Checkout. Van alle betalingen gaat 33% via de app. Merchants die behalve Bancontact ook de mobiele betaalmethode aanbieden op hun website, ervaren dat dit 15 tot 20% meer conversie oplevert.

"De Payconiq App is er voor alle Belgen. Van bij de start wordt ze ondersteund door 20 banken en kan ze bij maar liefst 290.000 betaalpunten in België gebruikt worden. De app werkt zowel op de besturingssystemen iOS als Android, waardoor ze bruikbaar is op haast alle smartphones."

 

— Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company

Stuur een betaallink mee

Bancontact is ook in te zetten voor achteraf betalen in de vorm van een betaallink. De Bancontact betaallink is een url die verwijst naar een betaalpagina waarop online betaald kan worden. Die url kan per mail of sms verzonden worden. De betaallink kan los worden weergegeven, maar vaker zit hij achter een betaalknop, vergelijkbaar met de betaalknop in een webshop. Het betaalverzoek is altijd herkenbaar als afkomstig van jouw bedrijf. Op zowel de factuur, als de betaalpagina staat duidelijk omschreven wat er precies wordt afgerekend. De link is ook te gebruiken in betaalherinneringen 

 

Bancontact betaallink
Bancontact voor je webshop

Aanvullende service voor herhaalbetalingen

Heb je periodieke of terugkerende betalingen (recurring payments)? Maak het jezelf en je klanten dan gemakkelijk met Bancontact WIP (Wallet Initiated Payments) is een aanvullende service. De service maakt het mogelijk om transacties na een eenmalige registratie zonder 3D-Secure authenticatie uit te voeren. Dit werkt direct conversieverhogend, omdat de stappen tot het afronden van een transactie aanzienlijk worden beperkt. Het biedt de mogelijkheid van afrekenen met één klik en het maakt terugkerende betalingen gemakkelijker.

 

Lees er hier meer over >

Lees ook:

Partnership Buckaroo en Payconiq voor online betalen via smartphone

De samenwerking tussen Buckaroo en Payconiq maakt het mogelijk voor webwinkeliers om de mobiele betaalmethode aan te bieden in de check-out. Betalen kan via een QR-code met de smartphone.

Lees meer

Whitepaper: De ideale betaalstrategie

Om klanten voor je te winnen en te behouden. Download gratis onze whitepaper met tips voor de ideale betaalstrategie.

Lees meer

Bancontact WIP: one-click en recurring payments via Buckaroo

Met Bancontact WIP kunnen partijen die Belgische betalingen verwerken via Buckaroo gebruikmaken van One-Click-Payments en Recurring Payments via Bancontact.

Lees meer

Bekijk ook deze betaalmethoden: