Betaalmethoden

Bancontact, dé online betaalmethode van België

Bancontact is dé toonaangevende online betaalmethode in België en speelt een essentiële rol in de Belgische e-commerce. Bancontact is de meest gebruikte betaalmethode in vergelijkbaar met iDEAL in Nederland. Volgens recente studies heeft meer dan 80% van de Belgische consumenten een Bancontact-betaalkaart, wat de alomtegenwoordigheid van deze betaalmethode benadrukt.

Bancontact is niet beperkt tot online transacties; het wordt ook veel gebruikt in fysieke winkels, restaurants en andere verkooppunten. Dankzij de Payconiq by Bancontact-app kunnen consumenten naadloos zowel online als offline betalen met hun smartphone.

Transactiekosten

€ 0,40
Account aanmaken
 • Uitstekende klantenservice
  Hulp wanneer u het nodig heeft

 • Duidelijke tarieven
  Betaal alleen bij succesvolle transacties

 • 40+ andere populaire betaalmethoden
  Wij helpen u de juiste betaalmethoden te kiezen

In 4 stappen starten met Bancontact

Account aanmaken

Een Buckaroo account is geheel vrijblijvend, u betaalt enkel per transactie.

Installeer kosteloos plugins

Raadpleeg de kennisbank of vraag hulp aan onze specialisten.

Aanleveren gegevens

Er zijn aanvullende gegevens nodig om uw account af te ronden.

Ontvang betalingen

Betalingen zijn nu mogelijk, veel succes met uw website!

Voordelen van Bancontact

 • Meest gekozen online betaalmethode in België / Consumentenvertrouwen;

 • 100% gegarandeerde betaling, dus geen risico’s voor jou als handelaar;

 • Omni-channel bereik: instore, online en ook mobiel betaald worden via de Payconiq by Bancontact app en de banking-app’s;

 • Direct inzicht in de status van de betaling in de Payment Plaza van Buckaroo.

Voordelig Online Bancontact betalingen accepteren binnen Website of Webshop

Bancontact Wallet Initiated Payments

Met Bancontact Wallet Initiated Payments (WIP), ook gekend als Bancontact recurring, kunnen vervolgbetalingen sneller worden afgehandelt. De betaler geeft alleen bij de eerste betaling een volledige autorisatie waardoor bij een daaropvolgende betaling alleen 'één klik' volstaat. Naast One-Click Payments zijn ook herhaalbetalingen voor bijvoorbeeld abonnementen bij dezelfde handelaar mogelijk.

Bedrijven zoals ‘Swapfiets’ maken hier al handig gebruik van

Bancontact WIP aanvragen?

Voor Bancontact WIP is een aparte aanvraag nodig en is alleen beschikbaar voor bedrijven die minimaal 25.000 Bancontact transacties per kwartaal verwerken. Wilt u alsnog een eenvoudige manier voor periodiek betalen voor uw Belgische klanten?

Kijk dan op herhaalbetalingen of Abonnement Services voor een passende betaaloplossing.

Download de Bancontact factsheet

Wilt u alle informatie over Bancontact in een overzichtelijk document? Download dan nu de Bancontact factsheet.

Bancontact Factsheet

Veelgestelde vragen

Welke banken ondersteunen Bancontact?

Bancontact wordt ondersteund door alle grote Belgische banken, waaronder Belfius, BNP  Paribas, Fortis, KBC Bank, ING België, Axa Bank Belgium, Argenta, Crelan, vdk bank, Beobank en Record Bank…

Hoe kan ik Bancontact als betaalmethode toevoegen aan mijn webshop?

Om Bancontact als betaalmethode toe te voegen aan uw webshop, dient u een Bancontact-contract afsluiten met Buckaroo. Buckaroo regelt vervolgens de technische koppeling tussen uw webshop en de Bancontact-betaalservice.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Bancontact als betaalmethode?

Ja, er zijn kosten verbonden aan het gebruik van Bancontact als betaalmethode. De service om het te kunnen accepteren is kosteloos. Bij elke succesvolle transactie zal er kleine transactiekost in rekening worden gebracht. U kan deze vinden bij onze tarieven.

Kan ik Bancontact ook gebruiken voor internationale betalingen?

Bancontact wordt voornamelijk gebruikt voor betalingen binnen België (en soms Nederland), maar kan in sommige gevallen ook voor internationale transacties gebruikt worden, afhankelijk van de ondersteuning door buitenlandse banken en handelaars. Voor meer gangbare internationale betalingsopties kunt u denken aan Maestro, PayPal, creditcards, of bankoverschrijvingen..

Wat gebeurt er als een betaling via Bancontact niet succesvol is?

Als een betaling via Bancontact niet succesvol is, wordt de klant teruggestuurd naar de webshop en kan hij een andere betaalmethode kiezen. Het is aan te raden om in de webshop duidelijk te vermelden wat er gebeurt als een Bancontact-betaling niet succesvol is, zodat de klant niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe lang duurt het voordat een Bancontact-betaling is verwerkt?

Een Bancontact-betaling wordt doorgaans direct verwerkt, waarbij het bedrag binnen enkele minuten op de 'stichting derdengeldenrekening' van Buckaroo staat. Wij kunnen de transacties elke werkdag overmaken naar onze klanten.

Welke gegevens worden gedeeld met de webshop bij het gebruik van Bancontact?

Bij het gebruik van Bancontact worden geen persoonlijke gegevens uitgewisseld met de webshop. Alleen de betalingsgegevens en het overgemaakte bedrag worden gedeeld. De betaling zelf vindt plaats in de beveiligde omgeving van de bank, waar de klant inlogt met zijn eigen bankgegevens.

Kan ik een terugbetaling ontvangen via Bancontact?

Ja, het ontvangen van een terugbetaling via Bancontact is mogelijk. Wanneer een klant recht heeft op een terugbetaling, kan de webshop het bedrag terugstorten op de bankrekening die gebruikt is voor de oorspronkelijke Bancontact-betaling. Deze terugbetaling wordt doorgaans binnen enkele werkdagen verwerkt.

Is Bancontact veilig om te gebruiken voor online betalingen?

Ja, Bancontact wordt beschouwd als een veilige betaalmethode voor online transacties, zoals die in webshops. Het systeem gebruikt sterke beveiligingsmaatregelen, waaronder versleuteling en authenticatie, om de veiligheid van transactiegegevens tijdens het versturen en verwerken te waarborgen. Daarnaast vindt de betaling plaats in de beveiligde omgeving van de bank, waar de klant inlogt met zijn eigen bankgegevens. Desondanks is het belangrijk om altijd alert te blijven en voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het controleren van de beveiligingscertificaten van de website en het beschermen van uw persoonlijke gegevens.

Start nu met Bancontact

 • Uitstekende klantenservice
  Hulp wanneer u het nodig heeft

 • Duidelijke tarieven
  Betaal alleen bij geslaagde transacties

 • 40+ populaire betaalmethoden
  Wij helpen u de juiste betaalmethoden te kiezen

 

 

Buckaroo Account | Support | Online Betalingen Accepteren