Betaalmethoden

iDEAL betalingen accepteren in uw webshop

De meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Dagelijks worden er miljoenen betalingen via iDEAL gedaan. Deze online bankoverschrijving is voor veel Nederlanders de meest vertrouwde vorm van online betalen. Het biedt webwinkeliers een betaalgarantie en een succespercentage van 93%.

Transactiekosten

€ 0,28
Direct starten met iDeal
 • Uitstekende klantenservice
  Hulp wanneer u het nodig heeft

 • Duidelijke tarieven
  Betaal alleen bij geslaagde transacties

 • 40+ andere populaire betaalmethoden
  Wij helpen u de juiste betaalmethoden te kiezen

In 4 stappen starten met iDEAL

Account aanmaken

Een Buckaroo account is geheel vrijblijvend, u betaalt enkel per transactie.

Installeer kosteloos plugins

Raadpleeg de kennisbank of vraag hulp aan onze specialisten.

Aanleveren gegevens

Er zijn aanvullende gegevens nodig om uw account af te ronden.

Ontvang betalingen

Betalingen zijn nu mogelijk, veel succes met uw website!

Voordelen van iDEAL

 • Beschikbaar via bijna alle Nederlandse banken

 • Makkelijk te koppelen aan uw webshop

 • Betalen via o.a. QR-code, sms-bericht of URL in digitale factuur 

 • Betaler en ontvanger zien direct of betaling geslaagd is

SmartCheckout - iDeal eenvoudig betalingen ontvangen Webshop

Vertrouwd afrekenen


Met deze betaalmethode kan de consument vertrouwd online afrekenen via elke Nederlandse bank. De bank van de betaler kan anders zijn dan de bank van de verkoper. Om te betalen kiest de consument zijn of haar eigen bank uit het iDEAL Bankenoverzicht.

De betaling gebeurt in de bank-app of in de online bankomgeving van de bank van de consument en wordt afgerond door dit met de bank-app te bevestigen of met een bevestigingscode via de kaartlezer identificatie-app, QR-code of sms.

Veelgestelde vragen

Is het nuttig om Ideal aan te bieden op mijn Belgische online webshop??

Ja, het kan zeker nuttig zijn om iDEAL aan te bieden op uw Belgische online webshop.u Door iDEAL aan te bieden, maakt u het eenvoudiger voor Nederlandse klanten om bij uw webshop te winkelen en te betalen. Het vergroot de gebruiksvriendelijkheid en kan leiden tot een grotere klanttevredenheid en conversie. Het toevoegen van iDEAL aan uw betaalopties kan dus de toegankelijkheid van u webshop vergroten en potentiële klanten een extra betaalmogelijkheid bieden.

Voor een nog betere internationale acceptatie kunt u overwegen om ook andere populaire internationale betaalmethoden toe te voegen, zoals creditcardbetalingen (bijvoorbeeld Visa, Mastercard), PayPal of alternatieve betaalopties die wereldwijd bekend zijn (bijvoorbeeld Paypal, ApplePay, …). Hiermee vergroot u de flexibiliteit voor internationale klanten en bied u hen diverse opties om te betalen, wat de conversie ten goede kan komen.

Welke banken ondersteunen iDeal?

iDEAL wordt ondersteund door alle grote Nederlandse banken, waaronder ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS Bank, ASN Bank, RegioBank, Triodos Bank en Knab.

Hoe kan ik iDeal als betaalmethode toevoegen aan mijn webshop?

Om iDEAL als betaalmethode toe te voegen aan uw webshop, dient u een iDEAL -contract afsluiten met Buckaroo. Buckaroo regelt vervolgens de technische koppeling tussen uw webshop en de iDEAL -betaalservice.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van iDeal als betaalmethode?

Bij elke succesvolle transactie wordt er een minieme transactievergoeding aangerekend. De service van het aanbieden van iDEAL als betaalmethode op uw webshop (alias online winkel) is kosteloos.

Bekijk onze tarieven

Kan ik iDeal ook gebruiken voor internationale betalingen?

Nee, iDeal is alleen beschikbaar voor betalingen binnen Nederland en is niet geschikt voor internationale betalingen. Voor internationale betalingen kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van PayPal, creditcards of bankoverschrijvingen.

Wat gebeurt er als een betaling via iDEAL niet succesvol is?

Indien een betaling via iDeal niet succesvol is, wordt de klant teruggestuurd naar de webshop en kan hij een andere betaalmethode kiezen.

Het is belangrijk om op uw webshop transparant te zijn over wat er gebeurt als een iDEAL-betaling niet succesvol is. Hier volgt een voorbeeld van hoe u dit kunt communiceren:

"We willen dat uw betaalervaring op onze webshop soepel verloopt. Als een iDEAL-betaling om welke reden dan ook niet slaagt, brengen we u automatisch terug naar onze webshop.

Kies gewoon een andere betaalmethode om uw aankoop te voltooien. Om een aangename winkelervaring te garanderen, raden we aan op de hoogte te zijn van andere mogelijke betaalopties. Hebt u vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor hulp. Bedankt voor uw begrip en vertrouwen."

Hoe lang duurt het voordat een iDEAL-betaling verwerkt is?

Een iDeal-betaling wordt onmiddellijk verwerkt en het bedrag staat binnen enkele minuten op de “stichting derdengeldenrekening” van Buckaroo. Wij kunnen elke werkdag de transacties overmaken naar onze klanten.

Welke gegevens worden gedeeld met de webshop bij het gebruik van iDEAL?

Bij het gebruik van iDeal worden geen persoonlijke gegevens gedeeld met de webshop, behalve de betalingsinfo en het betaalde bedrag. De betaling gebeurt veilig in de beveiligde omgeving van de bank, waar de klant is ingelogd met zijn eigen gegevens.

Andere populaire betaalmethoden

Start nu met iDEAL

 • Uitstekende klantenservice
  Hulp wanneer u het nodig heeft

 • Duidelijke tarieven
  Betaal alleen bij geslaagde transacties

 • 40+ populaire betaalmethoden
  Wij helpen u de juiste betaalmethoden te kiezen

 

 

Buckaroo Account | Support | Online Betalingen Accepteren