Subscription Solutions

Verwerk de betalingen van abonnees eenvoudig en veilig

Groei van Subscription Solutions

Betalen via een abonnement is op dit moment het snelstgroeiende e-commercemodel in Europa. De verwachting is dat dit alleen nog maar zal stijgen in populairiteit. Bij een abonnementsmodel, ook wel Subscription Solutions genoemd, draait het om het opbouwen van langdurige klantrelaties met als gevolg stabiele periodieke inkomsten. Dus geen eenmalige productverkoop.

 

Subscription Solutions zie je terugkomen in de volgende vormen: product-as-a-service, service subscriptions, recurring products en digital products. Deze wereldwijde Subscription Commerce Economy heeft op dit moment al een jaarlijkse groei van 17,33% in de afgelopen vijf jaar.

 

Buckaroo biedt ondersteuning in het financiële proces via de oplossing Subscription Solutions. Hiermee kun je zo efficiënt mogelijk abonnementsmodellen inrichten met een kwalitatieve gebruikservaring voor de abonnee.

 

Product-as-a-Service

Gebruik producten zonder deze te bezitten, denk aan: een fiets, wasmachine of auto (lease).

Service subscriptions

Toegang tot een service, denk aan: telefoonabonnement, verzekering of nutsdiensten.

Recurring products

Herhaaldelijk ontvangen van producten, zoals: maaltijd-boxen, bloemen & cosmeticaproducten.

Digital products

Digitale content, denk aan: video-on-demand, e-Learning & online workouts.

Onze Subscription Solutions:

Buckaroo Subscription Solutions ondersteunt alle abonnementsvormen. Van eenvoudige abonnementen tot complexe structuren met uitgebreide varianten zoals premiums en add-on's. Buckaroo regelt het hele financiele proces, van aanmelding tot upgrade.

 

De betalingen gaan via Buckaroo en zijn direct real-time terug te zien. De betaalsoftware matcht de inkomende betaling met het juiste abonnement. De abonnee kan hierbij kiezen uit betalen via creditcard, PayPal, iDEAL, Bancontact, Sofort of automatische incasso

 

Wat gebeurt er als de afschrijving niet is gelukt? Dit is direct inzichtelijk. Via de credit management oplossing kun je je abonnees herinneren en een alternatief betaalverzoek sturen.

Anouk vertelt je er meer over...

De Subscription Solutions oplossing van Buckaroo biedt meerdere componenten en is volledig aanpasbaar aan jouw product of dienst. Ook zijn er diverse modules voor verschillende doelgroepen. Buckaroo helpt niet alleen bij het verwerken van terugkerende betalingen, maar bij het gehele financiële proces. Je kiest hierbij zelf of je het volledig wilt automatiseren of gedeeltelijk.

 

Bekijk de video voor meer informatie >

 

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Functionaliteiten

 • Subscription management
  Registreer alle abonnementen, prijs- en afbetalingsplannen. Beheer ook abonnementen voor klanten die een abonnement willen starten, aanpassen of opzeggen.
 • Billing 
  Maak factuurregels op basis van abonnementen met prijzen, betalingsschema's en klantaccounts. Via deze factuurregels wordt de betaling geactiveerd en de factuur verzonden naar de klant.
 • Payments 
  Verwerk betalingen via de gewenste betaalmethode van de klant, bijvoorbeeld automatische incasso, iDEAL of Creditcard. Buckaroo koppelt de juiste betaling aan de juiste openstaande post (reconciliatie).
 • Herinneringen 
  Is een abonnement (nog) niet betaald? Doormiddel van ons geautomatiseerde credit management proces kunnen klanten worden bereikt over een openstaand bedrag. Dit betaalverzoek/herinnering kan worden verstuurd via diverse communicatiemiddelen voor verschillende betaalmethoden. Ook is er de optie om het openstaande bedrag over te dragen aan een incassobureau.

Tarieven

Standaard

€0,75

All-in transactietarief*

 

🗸 Subscription Management

 

🗸 Billing (inclusief initiëren van betaling)

 

🗸 Betalingen (SEPA Domiciliëring & Bancontact)

 

🗸 Credit Management Solutions

Premium

€1,00

All-in transactietarief*

 

🗸 Subscription Management

 

🗸 Billing (inlcusief versturen van factuur)

 

🗸 Betalingen (SEPA Domiciliëring & Bancontact)

 

🗸 Credit Management Solutions (inclusief incassobureaus)

Enterprise

Tarief op maat

 

 

🗸 Advies bij implementatie

 

🗸 Marketing exposure via  Buckaroo

 

🗸 Subscription, billing,  betalingen & credit management services geïntegreerd in systemen

Alle betalingen overzichtelijk terugvinden in de Buckaroo Plaza

Alle abonnees en abonnementen in één overzicht

De huidige processen voor het verwerken van abonnementsbetalingen zijn vaak handmatig en tijdrovend. Ook het aansluiten van nieuwe en het afsluiten van bestaande abonnees, kan vaak eenvoudiger en klantvriendelijker.

 

In het back-end systeem van Buckaroo zijn alle abonnementen en bijbehorende facturen terug te vinden. Via verschillende filters kun je eenvoudig de gewenste selectie maken. Pas het abonnement aan. Bekijk de status van de betaling of welk abonnement gekozen is. Ook is terug te zien wanneer iemand abonnee is geworden, welke betalingen er hebben plaatsgevonden en of er een betaalachterstand is.

Subscription Solutions stappen

 1. Maak het abonnement aan. Geef een naam en beschrijving op.
 2. Facturatieschema. Kies de facturatieperiode (maandelijks/wekelijks/etc.).
 3. Eenmalige kosten (optioneel). Stel een starttarief in.
 4. Herhalende kosten. Stel de hoogte van het abonnementsbedrag in.
 5. Klaar. Of maak een nieuw abonnement aan.

De voordelen van Subscription Solutions

 • Volautomatisch facturatieproces voor abonnementen
 • Rapportages op klantniveau
 • Opmaak en versturen van factuur per e-mail
 • Factuur wordt opgevolgd via Credit Management
 • Grip op betaalachterstanden

Advies op maat

Bij Buckaroo werken specialisten op gebied van Subscription Solutions. Samen denken wij graag een subscription strategie uit die past bij jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact op.

Pierre-Paul Desutter

Pierre-Paul Desutter

Product Specialist

Bel: +3223202951

Credit Management

Onze Subscription Solutions zijn nauw verbonden met onze Credit Management oplossing. Daarmee houd je grip op jouw debiteurenbeheer, door het tijdig innen van uitstaande facturen. Hiermee bespaar je administratief werk en verhoog je het inningspercentage. Onmisbaar voor een gezonde cashflow.

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Whitepaper: The Subscription Economy

Is dit verdienmodel voor iedereen weggelegd? Lees er meer over in onze whitepaper.

Whitepaper Subscription Services