Veilig betalen via Buckaroo

Nationale Bank van België (NBB)

Om onze aanwezigheid in Belgie verder te vergroten hebben wij een kantoor geopend in Brussel. Op 22 december 2020 is de NBB akkoord gegaan met opname van het bijkantoor van Buckaroo op de officiële lijst van "Betaalinstellingen die onder het recht van een andere lidstaat van de Europese Economische Ruimte ressorteren en een in België geregistreerd bijkantoor hebben".

 

 

Veilig betalen

Bancontact licentiehouder en acquirer

Buckaroo verwerkt voor vele bedrijven hun Bancontact betalingen. Om die betalingen te mogen verwerken is een Bancontact-licentie nodig. Wij beschikken over deze licentie.

Naast dat wij een Bancontact licentie hebben zijn wij ook Bancontact-acquirer. Daardoor kunnen wij optreden als rechtstreekse contractpartij om Bancontact-betalingen te kunnen ontvangen. 

PCI Security Standards

Elke Merchant en Payment Service Provider die creditcardtransacties accepteert dient te voldoen aan de veiligheidseisen (PCI Data Security Standards) die opgesteld zijn door de grote creditcardmaatschappijen. Buckaroo doorloopt jaarlijks een audit ter controle op naleving van deze standaarden. Buckaroo voldoet uiteraard aan de zwaarste beveiligingsvereisten. Bekijk hier de PCI status van Buckaroo.

 

Bekijk ook onze Anti-Fraude Tips voor creditcardbetalingen.

General Data Protection Regulation (EU GDPR)

Buckaroo voldoet aan GDPR. Wij gebruiken immers enkel en alleen gegevens die het mogelijk maken om een betaling te faciliteren en te verwerken. Buckaroo slaat in principe geen andere gegevens op dan de gegevens die wij nodig hebben voor het verwerken van een betaling en die gegevens slaan wij niet langer op dan noodzakelijk.

BeCommerce certificaat

BeCommerce

BeCommerce en Buckaroo zijn verbonden via een partnerschap. BeCommerce is dé Belgische Vereniging zonder winstoogmerk die ondernemingen actief op de Belgische digitale markt verenigt en vertegenwoordigt. Via compliance en security audits zorgt het BeCommerce Vertrouwenskeurmerk ervoor dat de consument veilige webshops herkent én dat de webshop het vertrouwen geniet van de consument.

Safeshop.be

SafeShops.be en Buckaroo zijn partners. De Belgische e-commerce associatie. Safeshops.be is ontstaan uit het initiatief van enkele belangrijke Belgische webshop. Zij zetten zich net als Buckaroo in om het vertrouwen van consumenten, bedrijven en overheden in e-commerce, en dus ook in jouw webshop, te verhogen. Dit doen zij onder andere door middel van hun Kwaliteitslabel ‘Verified by SafeShops’.

Verified by Safeshops.be

FeWeb

FeWeb werkt aan het professionaliseren en het bundelen van de internetsector, zowel in Vlaanderen, Brussel als in Wallonië. Dit doen zij door zich te richten op belangenbehartiging, de promotie van de sector en het waken over en het bevorderen van de kwaliteit. Op dit moment telt FeWeb 520 leden en meer dan 3.000 digitale professionals.

Responsible Disclosure Policy

Heeft u een zwakke plek in een ICT-systeem of website van Buckaroo ontdekt? Meld deze kwetsbaarheid dan zo spoedig mogelijk aan ons via security@buckaroo.nl zodat we passende maatregelen kunnen treffen. Gebruik voor het versturen van gevoelige informatie onze public PGP key.