Goede doelen

Online doneren, doneren via incasso of collecte via QR?

Buckaroo en goede doelen

Bij Buckaroo zijn wij altijd op zoek naar manieren om doneren gemakkelijker te maken. Zowel voor eenmalige als doorlopende donaties. Online en offline. Voor goede doelen en stichtingen heeft Buckaroo betaaldiensten tegen speciaal gereduceerde tarieven* ter beschikking.

 

Onze meest aangevraagde donatieoplossingen:

  • Whitelabel donatiemodule
  • Automatische incasso en machtiging
  • Actie en collectegerichte¬†donatieoplossingen
  • Donateurbeheer

* Goede doelen die een ANBI-status hebben en/of beschikken over een CBF-keurmerk komen in aanmerking voor speciale gunstige voorwaarden.

Specialist in donatieoplossingen

Wij koppelen met actieplatformen zoals Kentaa en NewFunds. Als Payment Service Provider verzorgen wij het volledig betalingsverkeer voor goede doelen. Meer informatie?

Nieuwe donatiemethoden

Nieuwe betaalvormen maken doneren steeds gemakkelijker en veiliger. Zo kan er tijdens de inzamelweek betaald worden via een QR-code, kunnen vaste donateurs via een e-Mandate veilig een incassomachtiging afgeven en worden donatiemodules voor actieplatformen gebruiksvriendelijker. 

Automatische incasso en machtiging

Donateurs maken vaak gebruik van een eenmalige incasso. Om een eenmalige donatie via incasso uit te voeren is het rekeningnummer, tenaamstelling en bedrag nodig.

Goede doelen kiezen ervoor om doorlopende incasso's via Buckaroo te laten verlopen om ook de uitval te kunnen waarborgen. Mislukte incasso’s krijgen een kenmerk (rekeningnummer onbekend, saldotekort, melding onterecht incasso) en worden via credit management opgevolgd, bijvoorbeeld met een nieuwe incassopoging of met een alternatief betaalverzoek.

doneren via QR

Actie en collectegericht doneren

Het percentage vaste donateurs neemt langzaam af. De meeste donaties zijn tegenwoordig actiegericht. Mensen willen precies weten waar ze een steentje aan bijdragen. En verbinden zich eerder aan een actie dan aan een stichting. De opkomst van social media zorgt wel voor een groter bereik in de goede doelen-wereld. Welke nieuwe betaalmethoden worden in de toekomst ingezet?

  • Doneren via QR, iDEAL-QR of Payconiq
  • Digitale incassomachtiging via een e-Mandate
  • Doneren via een betaallink per sms, mail of¬†QR op direct mailing

Case: Hartstichting

Bekijk de Hartstichting klantcase en lees welke donatie en betaalmethoden zij aanbieden voor collecteurs en donateurs, zoals doneren via iDEAL QR.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases