UPDATE - Buckaroo wint samen met POM de Innovation Award!

DE UITSLAG VAN DE BECOMMERCE AWARDS 2021 IS BEKEND

Buckaroo wint samen met POM de Innovation Award voor de gezamenlijke Bancontact WIP betaaloplossing! šŸ†

BeCommerce beloont jaarlijks de tien meest inventieve en competitieve bedrijven uit de e-commercesector met awards uit verschillende categorieƫn. Buckaroo is genomineerd voor drie awards: de consumer journey/UserX Award, de Innovation Award en de Payment Award. Voor alle drie de nominaties heeft Buckaroo zich aangemeld met haar POM-betaaloplossing met Bancontact Wallet Initiated Payments. Met deze oplossing vereenvoudigt Buckaroo het betaalproces van zes stappen naar slechts een.

Stemmen is inmiddels niet meer mogelijk

Terwijl de betaalindustrie zich snel ontwikkelt, is de User Experience van een transactie nog niet altijd optimaal. Stel je wil als Belgische consument een online betaling voltooien met Bancontact. Dan moet je een aantal stappen doorlopen:

  1. Bancontact als betaalmethode kiezen
  2. Kaartdetails invoeren of betalen met de Bancontact betaalapp
  3. Bevestigen dat je de betaalapp wilt openen
  4. De app kiezen waarmee je mobiel wil betalen
  5. Betaling bevestigen in de app
  6. Pincode invoeren ter bevestiging

Elke stap vergroot de kans op ergernis of vastlopen en dat is killing voor je conversie. Vandaag de dag verzenden sommige e-commerce merchants hun facturen nog steeds per post naar de klant. De klant moet dan zelf een betaling initiƫren. Om die reden is Buckaroo een samenwerking aangegaan met POM, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de digitale transitie van papieren factuur naar digitale factuur. Met de POM-betaaloplossing is het mogelijk om facturen te openen met een QR-code en kunnen betalingen gedaan worden per betaallink in een email of SMS. Het resultaat: een hogere conversie.

Buckaroo is de betaalpartner van POM en verwerkt dus de betalingen die door POM geĆÆnitieerd zijn. One click payments is al mogelijk bij creditcardbetalingen en bij PayPal. Deze betaalmethoden worden echter nog niet veel gebruikt door consumenten op de Belgische markt. Bovendien zijn de betaalkosten en het risico voor de merchant hoger.

Daarom biedt Buckaroo met Bancontact de mogelijkheid om betalingsgegevens (de transaction key) in een wallet te beveiligen. Die wallet is verbonden met een persoonlijk account van de eigenaar. Zodra de consument een eerste betaling doet met Strong Customer Authentication, pincode of fingerprint, blijven de betaalgegevens bewaard. Deze kunnen gegevens op een veilige manier bij een volgende betaling worden geraadpleegd, zonder dat daarvoor opnieuw SCA nodig is. Zo betaalt de klant dus met een klik.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken