Partnership Buckaroo en Payconiq voor online betalen via smartphone

 

Buckaroo en Payconiq hebben sinds 2019 een direct partnership, dit betekent dat je Payconiq rechtstreeks via Buckaroo kunt afnemen.  Payconiq kenmerkt zich als een omnichannel betaalmethode, waarbij betaald kan worden via de smartphone. Betalingen die de gebruiker doet, worden rechtstreeks van zijn bankrekening afgeschreven.

 

Mobiel betalen in heel Europa
Payconiq is een QR betaalmethode om via de smartphone te kunnen betalen aan vrienden, in winkels, horeca en nu ook webshops. Het betaalsysteem werd in 2015 gelanceerd door ING, maar inmiddels zijn ook meerdere Belgische en Nederlandse banken ingestapt op de service. Toen de samenwerking startte liet Guido Vermeent, CEO Payconiq weten: “Binnenkort zullen alle consumenten Payconiq kunnen gebruiken, ongeacht bij welke bank men zit. Ons doel is pas bereikt als we de grootste aanbieder zijn van mobiel betalen.”

 

Innovatieve techniek
Jelle Hoes, CTO Buckaroo: “Toen we de techniek achter Payconiq zagen waren we bij Buckaroo direct om. Payconiq is vooruitlopend op de toekomst: het is niet gebouwd op bestaande betaalmethoden, maar er ligt een directe connectie met de banken. Een mooi voorbeeld in lijn met hoe het onder PSD2 zal zijn.”  Guido Vermeent: “De vraag die we vaak krijgen: is het snel? Ja. Helemaal omdat in de betaling ook direct alle gewenste spaarprogramma’s worden meegenomen. Het is een betaal- en loyaltyoplossing in één. Zowel offline als online te gebruiken.”

 

Voor wie geschikt
Payconiq is geschikt voor elk soort smartphone, zowel Android als iOS. Er kan niet alleen betaald worden met Payconiq bij bekende retailers. Alle bedrijven, groot of klein, kunnen Payconiq aanbieden als betaalmethode. Guido Vermeent: “We maken geen onderscheid, iedere merchant is voor ons belangrijk. Dit geldt ook voor partners. We willen geen beperkingen opleggen en voor iedereen bereikbaar zijn.” Webwinkels en online bedrijven kunnen voor een integratie met Payconiq in de checkout terecht bij Buckaroo.

 

Over Payconiq

Payconiq België is sinds 2018 gefuseerd met het Belgische betalingssysteem Bancontact tot Bancontact Payconiq Company. In België worden hedendaags al meer dan 50% van alle online betalingen via Payconiq by Bancontact-app gedaan. Door de grote toename van gebruik is de app zich met een snel tempo aan het ontwikkelen en komen er binnenkort nog zeer handige functies bij. 


Met ruim 50.000 aangesloten winkels in Nederland, België en Luxemburg, is Payconiq daar reeds onderdeel van het dagelijks leven.