Handelsbanken stopt per 1 oktober met het aanbieden van iDEAL

De Zweedse bank Svenska Handelsbanken AB, in het kort Handelsbanken, deed in 2018 intrede in Nederland. Per 1 oktober heeft de bank echter besloten te stoppen met het aanbieden van iDEAL en met het aanbieden van de Betaalpas en Gold Card. Vanaf 1 oktober kunnen er dus geen transacties meer worden gedaan met deze betaalkaarten of met iDEAL via Handelsbanken. De betaalrekening, Spaarrekening, Internetbankieren en de Mobiel Bankieren app van Handelsbanken zal wel blijven bestaan.

Om de overgang soepel te laten verlopen, vraagt Handelsbanken aan webshops en online aanbieders om Handelsbanken per 1 oktober uit de lijst met issuers te verwijderen. Dan zal Handelsbanken niet langer zichtbaar zijn in de lijst met bankopties bij een iDEAL-transactie. Beheert Buckaroo jouw betaalpagina? Dan zal Handelsbanken automatisch uit je iDEAL-checkout verdwijnen. Daar hoef je zelf niets voor te doen. In het geval je gebruikmaakt van een Magento, WooCommerce of andere e-commercekoppelingplugin, zorg dan dat je de plugin updatet.

Vragen over het updaten van de plugin of je eigen betaalpagina? Je webbouwer kan je vaak helpen.

Over Handelsbanken

Handelsbanken is sinds november 2018 actief als issuer bank binnen Nederland. De bank komt van origine uit Zweden, maar is inmiddels in meer dan 80 landen actief. Handelsbanken is een bank voor particulieren, ondernemers en (vastgoed)bedrijven en is sinds november 2018 actief in de bancaire sector. Je kunt bij Handelsbanken terecht voor beleggen (via de dochteronderneming Optimix Vermogensbeheer), sparen en betalen.

 

Voor meer informatie hierover verwijst Handelsbanken naar een van haar kantoorlocaties: https://www.handelsbanken.nl/nl/vind-uw-kantoor.

Lees ook:

Hoe voorspelt de Nederlandse consument zelf het koopgedrag in 2027?

In samenwerking met ShoppingTomorrow, onderdeel van Thuiswinkel.org, deed Gfk onderzoek onder 1000 Nederlandse consumenten: hoe zien zij het koopgedrag in 2027?

Lees meer

Thuiswinkel Marktmonitor: hoe is er betaald in Q1 2022?

De Thuiswinkel Marktmonitor is uit! Een aantal conclusies op het betaalgedrag in Q1 2022 ten opzichte van vorig jaar. Je leest ze in deze blogpost.

Lees meer

Maestro en VPAY betaalkaarten verdwijnen in de komende jaren

Binnenkort zullen er geen Maestro en VPAY betaalpassen meer worden uitgegeven. Debit Mastercard en Visa Debit komen daarvoor in de plaats.

Lees meer