Buckaroo richt pijlen op online betaalmarkt België

Brussel, 13 januari 2021 – Payment Service Provider Buckaroo opent vandaag haar kantoor in Brussel. Het bedrijf, dat zich richt op online betaalstromen, ziet België als groeimarkt voor Europese uitbreiding. Buckaroo heeft al partnerships met het Belgische Bancontact Payconiq Company en POM.

 

De uitbreiding van Buckaroo is het gevolg van een dynamische e-commerce- en betaalmarkt en bijbehorende groeiende vraag naar online betaaloplossingen van Belgische ondernemers. CEO Paul Scholten zegt: “In België kocht men maar liefst een derde meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de derde kwartaalcijfers van de BeCommerce Market Monitor. De branches die de groei doormaken komen sterk overeen met die in de Nederlandse markt. Met onze payment services kunnen we die groei voor Belgische ondernemers nog beter faciliteren.”

 

Bancontact Payconiq Company acquirer

In Brussel wordt vandaag het kantoor geopend waar Brecht Kaes, Head of Belgium, de leiding over de uitbreiding zal nemen. De eerste stappen voor de introductie in België zijn al gezet: Buckaroo is een partnership met Bancontact Payconiq Company aangegaan, waardoor het in juli de eerste aanbieder van Wallet Initiated Payments (WIP) werd. De PSP is tevens Bancontact acquirer, waardoor directe koppelingen met betaaloplossingen mogelijk worden. Ook de eerste Belgische klanten zijn al aangesloten.

 

Slimme oplossingen

Buckaroo is gespecialiseerd in het faciliteren van online betaalstromen, zoals checkouts en abonnementsbetalingen, kredietmanagement en het verwerken van incasso’s. Het bedrijf biedt een gevarieerd pakket van ruim veertig online betaalmethoden aan, waaronder Bancontact, Visa, Mastercard, Payconiq en Apple Pay. In de Benelux gebruiken meer dan 3.000 grote en kleine ondernemingen de services van Buckaroo, waaronder Swapfiets, Videoland en The Ocean Cleanup.

 

De FinTech heeft voor haar klanten verschillende branche-specifieke, internationale oplossingen ontwikkeld, zoals subscription- en kredietmanagement voor corporates, waaronder telecoms en streamingdiensten. Ook biedt Buckaroo Marketplace Split-Payments, waardoor marktplaatsen de uitbetaling van verschillende handelaren in één transactie van de consument kunnen verwerken. De software van de PSP werkt met verschillende e-commerceplugins voor Magento 1 en 2, Shopware 5 en 6, Woocommerce, Lightspeed en Prestashop. Daarnaast worden er reselleropties geboden, via integratie met partners zoals POM, Doccle en Digiteal en met Buckaroo’s eigen platform Addity voor white label betaaloplossingen.

 

Meer dan online betaalstromen beheren

Buckaroo heeft haar succes vooral te danken aan de vele klanten en partners waar het de afgelopen 15 jaar intensief mee samenwerkt. Scholten zegt: “Onze kracht zit in de samenwerking en klantservice die we verlenen. De oplossingen die wij bieden zijn gebouwd op de verschillende vragen die in verschillende markten zijn ontstaan. Vaak zijn dat specifieke behoeftes van een klant die pioniert in zijn eigen branche. Wij zijn nauw betrokken bij onze klanten en bieden betaaladvies op maat voor verschillende branches, van retail tot ticketing, elk gericht op hun eigen online strategie.”

 

Het bedrijf onderscheidt zich door niet alleen te ontzorgen op het gehele vlak van betalen, maar vooral door groei voor de klanten mogelijk te maken met slimme oplossingen. De Smart Checkout is bijvoorbeeld volledig te personaliseren en de zelflerende technologie zet automatisch de favoriete betaalmethode van de betaler bovenaan. Dankzij data-analyse en de opgebouwde know-how zorgt de software van Buckaroo voor minder afhakers en dus meer conversie in het afrekenproces.

Lees ook:

Buckaroo neemt betaalaanbieder Sisow over

Buckaroo neemt betaalaanbieder Sisow over. Dat zijn beiden deze maand overeengekomen.

Lees meer

Antwerpse FinTech POM gaat samenwerking aan met Buckaroo

Het Antwerpse fintech-bedrijf POM sluit een samenwerkingsakkoord met Buckaroo. Met dit partnership willen beide partijen de betaalervaring voor facturen, aanmaningen, boetes en andere documenten naar een hoger niveau tillen.

Lees meer