Debitcardbetalingen via Maestro, V PAY en Carte Bancaire

Veel gebruikte internationale online betaalmethoden

Wat zijn debitcards?

Als Payment Service Provider handelen wij de directe verwerking af van online debitcardbetalingen voor Maestro, V PAY, Visa Electron, Carte Bancaire en Poste Pay. Veel hiervan zijn co-branded debitcards van MasterCard en Visa. Om te kunnen betalen met een debitcard dient er een tegoed op te staan. Dit kan door je debitcard te koppelen aan je bankrekening of door tegoed te storten op je prepaid kaart. Dit laatste gaat op voor Poste Pay.

Hoe werken debitcardbetalingen?

Debitcardbetalingen zijn gegarandeerde betalingen, die niet kunnen worden teruggedraaid door de consument. Dit geeft jou als ondernemer extra zekerheid van uitbetaling. Consumenten maken wereldwijd gebruik van debitcards, vanwege het veilige en praktische karakter. Dat maakt debitcards populair onder zowel consument als ondernemer. 

 

Veiligheidsprotocollen van Mastercard, Visa en Cartes Bancaires zorgen dat betalingen per debitcard beveiligd zijn. Dat draagt bij aan een positieve customer experience. Met debitcards in je checkout kan je de internationale consument een service verlenen.

Debitcardtransacties verwerken op je webshop aanvragen

Voordelen van debitcardbetalingen

  • Een gegarandeerde betaalmethode
  • Internationaal populair en wereldwijd bereik
  • Visa en Mastercard co-branded
  • Veiligheidsprotocollen waarborgen klantgegevens

Wij bieden de volgende debitcards:

Wat zijn de kosten voor debitcardtransacties?

Voor Visa, Mastercard en Maestro kan Buckaroo een Interchange++ aanbieden. Dit is een bekende en transparante manier van het doorberekenen van kosten bij debit- en creditcards. De kosten voor een creditcardbetaling bestaan uit verschillende onderdelen: een interchange fee, een card scheme fee en de Buckaroo service fee.

 

IC++ een transparante en eerlijke manier van het berekenen van de prijs per kaarttransactie. Transparant, want op elke kaarttransactie berekenen wij een standaardopslag op de kosten. Eerlijk, want per kaart berekenen we de daadwerkelijke kosten voor de Interchange en Card Scheme Fees.

 

 

 

Interchange++ bestaat uit 3 onderdelen:

 

  • Interchange fee: is de fee die Mastercard/Visa afstaat aan de partijen die de kaarten hebben uitgegeven. Door deze vergoeding blijft het voor deze partijen (waaronder banken) aantrekkelijk om debit- of creditcards uit te geven.
  • Card scheme fee: betaal je voor diensten van Mastercard of Visa, deze bestaan meestal uit een vaste en een variabele component. De kosten worden o.a. bepaald op basis van het type kaart en de regio.
  • Buckaroo Service fee: betaal je voor de diensten van Buckaroo, waaronder de onboarding, reconsolidatie, het verwerken en het inzicht in jouw inkomende creditcardtransacties. Hiervoor wordt een standaard opslag berekend.

Maestro en VPAY betaalkaarten verdwijnen binnenkort

Uiterlijk juli 2023 zullen er geen Maestro en VPAY betaalpassen meer worden uitgegeven. Mastercard Debit en Visa Debit komen daarvoor in de plaats. De reden voor dit besluit is dat consumenten wereldwijd (online) aankopen kunnen doen met Mastercard en Visa debetkaarten, waar dat met Maestro en VPAY beperkt is tot Europa. Daarom is het belangrijk dat de ondernemer Visa Debit en Mastercard Debit tijdig aanbiedt als betaaloptie in de checkout.

Bekijk ook deze betaalmethoden:

Lees ook:

Maestro en VPAY betaalkaarten verdwijnen in de komende jaren

Binnenkort zullen er geen Maestro en VPAY betaalpassen meer worden uitgegeven. Debit Mastercard en Visa Debit komen daarvoor in de plaats.

Lees meer

Partnership Buckaroo en Payconiq voor online betalen via smartphone

De samenwerking tussen Buckaroo en Payconiq maakt het mogelijk voor webwinkeliers om de mobiele betaalmethode aan te bieden in de check-out. Betalen kan via een QR-code met de smartphone.

Lees meer