Stuur een Bancontact betaallink

Betalen per e-mail, QR en SMS

Bancontact is in België al een veelgebruikte betaalmethode. Niet alleen kan je met Bancontact in de winkel betalen, maar ook online. Dankzij de Payconiq-app is het aantal mobiele betalingen met Bancontact in België enorm gestegen. Volgens cijfers van BeCommerce verliep maar liefst 43% van de aankopen via Bancontact online ten opzichte van andere populaire betaalmethoden in België.

Bancontact betalen via e-mail

Bancontact is ook een geschikte betaalmethode voor achteraf betalingen, abonnementsbetalingen of een betaling via een QR-code. Dit is mogelijk door een Bancontact betaallink te versturen via e-mail. Een betaallink is een url die verwijst naar een betaalpagina waarop online betaald kan worden met verschillende betaalmethoden, waaronder Bancontact. Zo’n url kan als link getoond worden of verscholen zijn achter een betaalknop, net als in een webshop. Met een betaallink kun je klanten op ieder gewenst moment verzoeken om een betaling te doen via de door jou geselecteerde betaalmethoden. Afhankelijk van de gekozen betaalmethoden, betaal je een vast bedrag per transactie en per verzonden e-mail.

Bancontact betalen via SMS-link

Hetzelfde principe werkt ook voor SMS-betaallinks. Via een verkorte link wordt de consument geleid naar een betaalpagina waar mobiel betaald kan worden. De consument maakt een keuze in de getoonde betaalmethoden. Zeker wanneer je doelgroep nog niet vertrouwd is met online betalen, is het gebruik van een betaallink een goede eerste stap naar de digitalisering van het facturatieproces. Het betaalverzoek is altijd herkenbaar als afkomstig van jouw bedrijf. Op zowel de factuur als de betaalpagina staat duidelijk beschreven welke product of dienst er afgerekend wordt.

Keuzevrijheid in ontwerp en vormgeving

Je bepaalt zelf de tone-of-voice van de e-mail of SMS met betaallink. Ook kun je diverse templates ontwerpen voor je betaalverzoek per e-mail, afgestemd op jouw huisstijl. Dat levert herkenning en vertrouwen op bij de consument. E-mailtemplates zijn beschikbaar in verschillende talen en te versturen in verschillende fases van het betaalproces. Ook is er de mogelijkheid om de factuur (pdf) op te nemen in de bijlage.

Een betaallink opmaken in eigen huisstijl

De voordelen van een betaallink

  • Eenvoudig te digitaliseren
  • Facturen worden sneller betaald met een betaallink
  • Volledig op te maken in de eigen huisstijl
  • Ook te gebruiken voor betaalherinneringen
  • Aanbod van verschillende betaalmethoden zoals Bancontact, creditcard en PayPal
  • Uitgebreide payment rapportagemogelijkheden

Meer geslaagde betalingen

Een ander voordeel van het sturen van een betaallink is dat digitale facturen ook eerder betaald worden, omdat betalen via een betaallink laagdrempelig is en een verminderde kans geeft op handmatig ingevoerde fouten. Met gebruik van een Bancontact betaallink stijgt dus het aantal geslaagde betalingen. Dat maakt het ook aantrekkelijk om een betaallink voor betaalherinneringen in te zetten. Als een betaling succesvol ontvangen is, kun je ook een automatische betaalbevestiging versturen naar de klant.

Hoe herken je een veilige betaallink?

Soms klikken we als consument automatisch op een betaallink zonder te controleren of de afzender betrouwbaar is. Helaas komt het de afgelopen jaren steeds vaker voor dat fraudeurs hier misbruik van maken. De links van fraudeurs en veilige betaallinks zijn soms wat lastig van elkaar te onderscheiden als je niet weet waar je op moet letten. Als bedrijf kun je hierover duidelijkheid geven. Informeer je klanten pro-actief over het herkennen van een veilige betaallink die van jou afkomstig is.  Laat de klant weten wanneer ze jouw betaalverzoek kunnen verwachten en hoe deze eruitziet. Zorg er ook voor dat de afzender van de betaallink herkenbaar is. Gebruik je eigen tone-of-voice. Ben je informeel met je klanten? Voer dit dan door in het betaalverzoek. Herkenbaarheid zorgt voor veilige betaallinks. 

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Bekijk ook deze betaalmethoden: