iDEAL QR

Laat je klanten eenvoudig mobiel betalen

(Kies PayPerEmail bij de betaalmethodenkeuze)

Over iDEAL QR

iDEAL is de meest gebruikte online betaalmethode in Nederland. Consumenten betalen in webshops met iDEAL en ook facturen worden vaak via een iDEAL betaallink voldaan. Met de komst van iDEAL QR kan nu ook via smartphone betaald worden met iDEAL. Te gebruiken in combinatie met de iDEAL QR App of in rechtstreeks via de bankapp van een Nederlandse grootbank. Handig, want daarbij zijn indentifiers en random readers niet (altijd) meer nodig. Zo kunnen consumenten altijd en overal eenvoudig met iDEAL betalen zonder fouten te maken in de betaalgegevens.

Accepteer marketingcookies om de video te bekijken

iDEAL QR voor ondernemers

Diverse toepassingen
Ondernemers en bedrijven kunnen de iDEAL QR aanbieden als betaalmethode op facturen, in de checkout van een webwinkel, op het kassaticket, in een bushokje, in een showroom, op donatieboxen of ter vervanging van de betaalterminal. De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel digitaal als geprint. 

 

iDEAL QR code genereren
Indien je iDEAL QR wilt gaan gebruiken heb je een actief iDEAL-contract nodig. Deze is verkrijgbaar via Buckaroo. Je kunt daarbij zelf in jouw contract aangeven via welke bank de transacties mogen verlopen. Consumenten kunnen hierbij zelf het bedrag aanpassen. Het genereren van een iDEAL QR-code kan via de Buckaroo Payment Plaza middels het uploaden van een .csv bestand.

Scan en betaal via iDEAL QR

Door een iDEAL QR code te scannen wordt een betaalopdracht klaargezet in de mobiel bankieren app van de consument. Om de transactie af te ronden geeft de consument goedkeuring met vingerafdruk of pincode. De iDEAL QR-code is te herkennen aan het vertrouwde roze iDEAL-logo in het midden van de code.

iDEAL QR hoe werkt het eigenlijk?

Probeer het zelf

Benieuwd hoe een iDEAL QR code betaling werkt? Probeer het dan zelf door de QR-code te scannen.

iDEAL QR code - doe een testbetaling

De voordelen van iDEAL QR

  • Mobiel betalen met een vertrouwde Nederlandse betaalmethode
  • Laagdrempelig betalen of doneren via QR-code
  • Eerste stap naar digitalisering van facturen
  • Betalen met zowel iOS als Android smartphones
  • Betalen via internetbankieren
  • Automatisch QR-codes genereren
  • Snel en gemakkelijk betalen en doneren
  • Meer dan 10 aangesloten Nederlandse banken

(... en vink PayPerEmail aan bij de betaalmethodenkeuze)

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Bekijk ook deze betaalmethoden: