Eigen cadeaukaart - verhoog je omzet met giftcards

Kies voor een eigen giftcard, cadeaubon of voucher.

 

 

Een eigen cadeaukaart aanvragen

Hoe werkt dat?

Bij het uitgeven van een eigen cadeaubon bied je als bedrijf je klanten de mogelijkheid om een cadeaubon online te kopen en die cadeau te geven. De cadeaubon heeft een waarde in euro, is uniek en wordt geldig zodra de consument hem met een succesvolle betaling (bijvoorbeeld via iDEAL) heeft afgerekend. Vanaf dat moment is de cadeaubon actief en kan hij als betaalmiddel in je webwinkel gebruikt worden.

Je eigen cadeaukaart in de checkout

Je eigen cadeaukaart wordt als cadeaukaarttype aan de generieke betaalmethode 'cadeaukaarten' toegevoegd. Daarmee maakt Buckaroo een snelle en eenvoudige implementatie mogelijk en dat geeft je de mogelijkheid om naast je eigen cadeaukaart ook ander type cadeaukaarten zoals de fashioncheque te accepteren en aan te bieden aan je klanten.


Hoe werkt het?
De consument kiest het gewenste product in de webwinkel en volgt het reguliere orderproces. Op de betaalpagina kiest de consument om te betalen met een cadeaukaart. Mocht er te weinig saldo op de cadeaukaart staan dan wordt de consument direct geïnformeerd dat het restbedrag met een andere betaalmethode of cadeaukaart kan worden voldaan.

My Jewellery giftcard

Voordelen eigen cadeaukaart

Het is de keuze van het bedrijf of de cadeaubon in een keer besteed dient te worden of dat ook in meerdere delen kan gebeuren. Datkan individueel per giftcard ingesteld worden. Een geldigheid van drie jaar is gebruikelijk, korter dan  1 jaar is in veel gevallen niet toegestaan.

  • Klantenbinding en loyalty creëren
  • Stimuleren van extra aankopen
  • Draagt bij aan branding
  • Zorgt voor nieuwe klanten (als giftcard)

Je bestaande cadeaukaart ook online

Indien je reeds beschikt over een eigen branded cadeaukaart aangesloten op het platform van Intersolve of TCS, maar die bijvoorbeeld enkel accepteert in je fysieke winkel(s), dan kan je die bij ons aanmelden als online betaalmethode. De eigen cadeaukaart wordt vervolgens als betaalwijze toegevoegd aan de internetkassa van je webshop. Vanaf dat moment kunnen jouw klanten ook online jouw cadeaukaart besteden.

"De Girav Giftcard (in chique cadeauverpakking) draagt sterk bij aan de klantbeleving van ons merk."

— Henk Gankema, e-commerce director Girav

Cadeaukaart online en fysiek

Vouchers of cadeaubonnen

De tegoedvoucher is als het ware een cadeaubon met vervaldatum. Zo kan je aan klantloyaliteit werken door een tegoedbon ter waarde van bijvoorbeeld €5,- per email toe te sturen in de maand waarin de klant jarig is of na het inschrijven op de nieuwsbrief. Ook wordt dat type voucher vaak campagnematig ingezet om extra traffic en omzet te genereren. Tegoedcodes werken op dezelfde manier als giftcards en kunnen direct worden aangevraagd via Buckaroo.

Snelle en eenvoudige implementatie

Aanmeldproces
Wij genereren voor jou de code en jij verzorgt zelf de verzending van de code in de door jou gekozen stijl. Buckaroo maakt een eenvoudige implementatie mogelijk waarbij bij besteding van de cadeaubon, alle controles worden uitgevoerd zoals het bepalen van het beschikbare saldo en de geldigheid van de cadeaubon. Het genereren en beheren van de cadeaubonnen kan zowel handmatig binnen het backend systeem van Buckaroo als geautomatiseerd via een koppeling met het eigen systeem ingericht worden. 

 

Buckaroo, Intersolve of TCS
Wil je een cadeaukaart die ook te besteden is bij andere bedrijven? Doe dan een aanvraag bij Intersolve of TCS. Is de cadeaubon alleen in te wisselen bij eigen webshop, winkel of bedrijf? Dan is een aanvraag bij Buckaroo voldoende. Wanneer je kiest voor het online accepteren van jouw cadeaukaart via Buckaroo, hoef je niet te werken met verschillende systemen. Alle transacties die via Buckaroo lopen, zie je binnenkomen in één omgeving.

 

Wat als...?
Het afvangen van alle mogelijke scenario’s tijdens het online betalen met de cadeaukaart, zoals deelbetalingen en mislukte betalingen, word je door ons uit handen genomen. Dit biedt je de zekerheid dat de cadeaukaart bij het niet volledig afronden van het aankoopproces, geldig blijft. Dit resulteert in een gebruiksvriendelijk proces voor jouw klant.

Bekijk ook deze betaalmethoden: