Cadeaukaarten - accepteer online giftcards

Zoals fashioncheque, VVV Giftcard of de Webshop Giftcard.

Wat zijn cadeaukaarten?

De afgelopen jaren is in Nederland de omzet uit cadeaukaarten sterk toegenomen. Die toename heeft een directe relatie met de wens van de consument om op een eigen gekozen moment zelf een passend cadeau uit te zoeken. Via Buckaroo kan je snel en eenvoudig populaire cadeaukaarten accepteren als betaalmiddel in je webshop. Denk bijvoorbeeld aan de fashioncheque, VVV Giftcard of de Webshop Giftcard.

Hoe werkt betalen met een cadeaukaart?

De consument kiest het gewenste product in de webwinkel en volgt het reguliere orderproces. Op de betaalpagina kiest de consument om te betalen met een cadeaukaart. In het geval dat er te weinig saldo op de cadeaukaart staat dan wordt de consument direct geïnformeerd. Het restbedrag kan met een andere betaalmethode worden voldaan. De consument kan ook met een tweede cadeaukaart (waarop nog saldo staat) betalen. Dat kan een cadeaukaart van hetzelfde merk zijn of een andere type cadeaukaart die door de webwinkel wordt geaccepteerd.

Voorbeeld: online betalen met een VVV-giftcard.
Voorbeeld: online betalen met een VVV-giftcard.
Keuze en koppeling met diverse cadeaukaarten

Voordelen van cadeaukaarten via Buckaroo

  • Nieuwe klanten op je webshop
  • Rechtstreekse koppeling via plug-in met meerdere cadeaukaarten
  • Alle cadeaukaart transacties in één overzicht
  • Ook deelbetalingen via giftcards mogelijk

Populaire cadeaubonnen geïntegreerd in één omgeving

Wanneer je kiest voor het accepteren van cadeaukaarten via Buckaroo, hoef je niet te werken met verschillende systemen. Alle transacties die via Buckaroo lopen, zie je namelijk binnenkomen in één omgeving. Voor de cadeaukaart betalingen geldt dat Buckaroo een processing model hanteert wat betekent dat die transacties woreden weergegeven in het transactieoverzicht. De uitbetaling wordt door de uitgever van de cadeaukaart rechtstreeks aan jou gedaan.

✂ Deelbetalingen
Buckaroo faciliteert de mogelijkheid om deelbetalingen te doen en vangt eventuele dubbele en mislukte betalingen op. Dat biedt de zekerheid dat de cadeaukaart bij het niet volledig afronden van het aankoopproces, geldig blijft en resulteert in een gebruiksvriendelijk proces voor de consument. 

🔌 Automatisch via plug-in
Het opvangen van alle mogelijke scenario’s in het betalen met een cadeaukaart wordt voor je uit handen genomen. Daarmee maken wij een snelle en eenvoudige implementatie mogelijk. De betaalmethode cadeaukaarten is een generieke betaalmethode in de koppeling van Buckaroo en is opgenomen in o.a. de Magento plugin. Dat geeft je de mogelijkheid om op ieder gewenst moment een extra of ander type cadeaukaart te accepteren en aan te bieden aan je klanten. 

🖳 Aanmeldproces
Om een breed aanbod van cadeaukaarten te kunnen bieden is Buckaroo gekoppeld met meerdere cadeaukaartplatformen zoals Intersolve en TCS. Door de aansluiting op die grote platformen kan Buckaroo bij besteding van de cadeaukaart, alle controles realtime uitvoeren zoals het bepalen van het beschikbare saldo en de geldigheid van de cadeaukaart. Na ontvangst van je aanvraag verzorgt Buckaroo voor jou de aanmelding bij het betreffende cadeaukaartplatform. In geval van sommige cadeaukaarten is er ook nog een directe aanmelding nodig bij de verstrekker van de cadeaukaart. 

 

 

Zelf een eigen cadeaukaart uitgeven? Dat kan ook.

Bekijk ook deze populaire betaalmethoden: