Fleurop

Een compleet aanbod van online betaalmethoden

Over Fleurop

Als een van de eerste bedrijven begon Fleurop in 1999 een webshop, haar unieke distributienetwerk van lokale bloemisten zorgt voor een wereldwijd snelle bezorging van bloemen.

Hoe bestel je een boeket in Parijs? En bezorg je hem dezelfde dag nog in Berlijn? Dat was de vraag die de oprichter van Fleurop zich in 1921 stelde. Hij zette een internationaal netwerk op van lokale vakbloemisten die elkaar de klantwens konden uitleggen. Nu bijna 100 jaar later zijn nog steeds ruim 40.000 bloemisten verdeeld over ruim 140 landen aangesloten bij Fleurop.

 

Uitdaging Fleurop: snel en flexibel betaalsysteem die meegroeit met de ambities van het bedrijf

Oplossing Buckaroo: verwerking van betalingen via diverse betaalmethoden, waaronder achterafbetalen en giftcards

Resultaat: inzicht en vertrouwen in goed lopend betaalsysteem

Fleurop online betalen

Online betaling, same-day-delivery

Het bestellen van een boeket kan online op Fleurop.nl, maar het is ook mogelijk om via een lokale bloemist een boeket te bestellen. In veel gevallen gaan ook de offline bestellingen via het (betaal)systeem van Fleurop.

Bloemen die op werkdagen voor 14:00 besteld zijn kunnen nog dezelfde dag worden geleverd. "Voor deze ‘Same-day-delivery’-service is een goede werking en snelheid van het betaalsysteem erg belangrijk", aldus Leonie van Zante, verantwoordelijk voor de online marketing en e-commerce bij Fleurop Interflora.

iDEAL, maar ook American Express

Nationaal en internationaal

Fleurop biedt een ruim aanbod van betaalwijzen. Online betalingen kunnen onder andere via iDEAL, PayPal en creditcard. Omdat er ook besteld wordt vanuit het buitenland, is de checkout aangevuld met de internationale betaalmethoden: American Express en Maestro.

 

Giftcards

Daarnaast heeft Fleurop nog haar eigen giftcard, namelijk: de Fleurop Bloemenbon. De cadeaukaart kan zowel online als bij de lokale Fleurop bloemist worden uitgegeven. Ook is het mogelijk om het boeket te betalen met andere geschenkkaarten, waaronder de VVV-giftcard.

 

Achteraf betalen

Sinds 2018 is Fleurop gestart met AfterPay | Riverty. Die methode wordt ook zakelijk veel gebruikt. 

 

Mobiel betalen

Een nieuwe manier van betalen gaat via de omnichannelbetaalmethode Payconiq.

Fleurop bloemenbon

"Vanwege ons ruime aanbod aan betaalmethoden, is het fijn dat dit bij een partij geregeld is. Daardoor zijn alle transacties overzichtelijk, wat erg prettig werkt."

 

— Fleurop

Fleurop payment service provider Buckaroo

Garantie op zorgeloze betalingen

Fleurop is een grote internationale onderneming met meerdere platformen, verschillende aanbieders en ontzettend veel bestellingen.

"Met zoveel orders, platformen en andere variabelen moeten wij als Fleurop kunnen vertrouwen op een Payment Service Provider die ons zorgeloos betalingsverkeer garandeert. In Buckaroo hebben wij een betrouwbare betaalaanbieder gevonden."

— Leonie van Zante, e-commerce Fleurop Interflora

Specificaties

Fleurop

Branche Created with Sketch. Branche
Webshopsoftware Created with Sketch. Webshopsoftware
Maatwerk
Webpartner Created with Sketch. Webpartner
-
credit-card Created with Sketch. Onderwerp

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Net als Fleurop ook een eigen (online) giftcard?