WeChat Pay - populaire Chinese wallet betaalmethode

Vergroot je bereik met WeChat Pay

Wat is WeChat Pay?

WeChat Pay is de op een na grootste e-wallet in China en maakt onderdeel uit van de WeChat app. Met ruim 800 miljoen gebruikers. Samen met Alipay zijn ze verantwoordelijk voor ruim 80% van alle online en mobielebetalingen in China.

WeChat Pay

WeChat aanbieden in je webshop

Is er online interesse voor jouw producten op de Chinese markt? Wil je betalingen van Chinese toeristen eenvoudig en veilig kunnen verwerken? Dan is het slim om WeChat Pay aan te bieden in je webshop. De betaalmethode is enorm populair en erkend in de retail- en toeristenbranche. Zo bieden diverse musea in Amsterdam hun Chinese bezoekers de mogelijkheid om met Alipay te betalen. De e-wallet is heel populair in zowel de reisbranche als retail.

WeChat Pay betaalproces

Betalen met WeChat Pay

Om als Chinese consument te kunnen betalen met WeChat Pay wordt een kredietkaart of debet bankrekening aan de e-wallet gekoppeld. Bij betalingen via WeChat Pay, zowel via desktop als mobiel, worden de bedragen automatisch afgeschreven.

 

Gemakkelijk activeren

De betaalmethode WeChat Pay zit standaard in de Buckaroo Smart Checkout. Op korte termijn zit WeChat Pay ook in onze e-commerceplugins. Mocht je het zelf willen implementeren, dan hebben wij een SDK om je daarbij te helpen. 

WeChat Pay via desktop

Wil een Chinese consument online shoppen via desktop of laptop? Ook dan kan er betaald worden met WeChat Pay. In de checkout of betaalpagina wordt een WeChat Pay QR-code getoond.  Je klant scant die QR-code met zijn mobiel vanop het scherm. Er wordt dan gevraagd om in te loggen op het WeChat Pay account om vervolgens de transactie te accorderen.

WeChat Pay betalen China
WeChat App op mobiel

Voordelen van WeChat Pay

  • Geen chargebacks mogelijk, dus een gegarandeerde betaling
  • Betalen gaat via quick scan of QR-code
  • Veilig voor ondernemer en klant
  • Hoge conversieratio
  • Realtime transacties, direct zichtbaar

Inspirerende cases

De ideale betaalmethode is voor elke situatie, product of dienst anders. Door het brede aanbod van betaalmethoden en unieke functies heeft Buckaroo altijd een passende oplossing. Doe inspiratie op met onderstaande cases.

Overzicht alle cases

Bekijk ook deze betaalmethoden: