Custom domain: je eigen URL in het checkoutproces

Het grote moment van afrekenen. Plop, een externe omgeving verschijnt, een drempel in het betaalproces. Is het securityslotje 🔒 en de https:// zichtbaar? ✔️ Check.  Maar in de URL staat pay.buckaroo.nl of betalen.buckaroo.nl. En dat is niet voor iedere merchant ideaal, want niet iedereen weet dat Buckaroo een payment service provider is en dit kan voor onduidelijkheid zorgen. Daarom heeft Buckaroo nu een nieuwe functionaliteit: custom domain. Hiermee kun je als webshop je eigen vertrouwde URL tonen in de checkout*.

 

* Bekijk onderstaand voorbeeld.

 

 

Kies zelf je eigen checkout URL, gelinkt aan je eigen domein

Vertrouwd betalen door herkenning

Om een betaalervaring aan te bieden die vertrouwd voelt, doen we er bij Buckaroo alles aan om op de achtergrond te blijven en de juist de webshop zelf zo veel mogelijk zichtbaar te maken. Tenminste zo ver als de techniek en veiligheid dat toelaat. Daarom kun je bij Buckaroo zelf de look en feel van de checkout samenstellen in onze smart checkout, kun je creditcardbetalingen via client-side encryption veilig op je eigen pagina laten verlopen én hebben we ervoor gezorgd dat bij elke iDEAL-betaling de naam van de webshop of het bedrijf zichtbaar is (geen Stichting Derden Gelden meer in het betaaloverzicht). Toch komt er vooral vanuit grote merchants nog een vraag: “kunnen we onze eigen URL behouden in de checkout?”  Ja, dat kan. Buckaroo heeft daarvoor de functie ontwikkeld: custom domain.

 

Kunnen we onze eigen URL behouden in de checkout?

— een veelgestelde vraag van corporate klanten

Wat is een custom domain?

Via de custom domain functie van Buckaroo kun je zelf de URL voor je checkout kiezen. Dit is een afgeleide URL van jouw eigen website URL. Stel jouw website URL is: coronamondkapjes.nl dan kan je custom URL checkout.coronamondkapjes.nl worden. Of kies voor een internationale variant, zoals pay.coronamondkapjes.nl. En natuurlijk kan betalen.coronamondkapjes.nl ook. Overigens hoeft dit niet altijd een .nl-domein te zijn. Heb jij een .com, .be, .eu, .shop of een andere extensie dan wordt dit overgenomen. De custom domain URL is namelijk een afgeleide van jouw eigen website URL.

 

Voorbeeld van een custom domain voor Youfone, hier zichtbaar in de mobile checkout.
Voorbeeld van een custom domain voor Youfone, hier zichtbaar in de mobile checkout.

Wat zijn de voordelen van custom domain?

Met custom domain maak je gebruik van de voordelen van een payment service provider, je kunt namelijk encrypted en betrouwbaar transacties verwerken. Zonder daarbij in te leveren op je marketing en branding. De betaalpagina kun je naar je eigen stijl aanpassen en daarbij dus ook je eigen domeinnaam blijven gebruiken.

 

Daarbij zijn custom domains van grote waarde voor internationale webshops en bedrijven. Want hoewel in Nederland Buckaroo een gevestigde naam is, is in andere landen niet zo vanzelfsprekend dat het om een payment service provider gaat. Een eigen URL maakt het invullen van creditcardgegevens daardoor een minder grote drempel voor buitenlandse consumenten.

 

Voor wie is custom domain geschikt?

Wanneer kies je voor een custom domain? Wanneer branding zeer belangrijk is voor je vertrouwensrelatie met je klant. Wanneer je bijvoorbeeld een grote telecompartij bent, of een video-streamingdienst, een voetbalclub met duizenden leden, een goed doel of een bekende publieke organisatie.

 

Maak je al gebruik van de Buckaroo Smart Checkout? Dan is custom domain een logische toevoeging. Custom domain wordt ook veel afgenomen door partijen die gebruikmaken van Buckaroo Credit Management, voor hen is het namelijk belangrijk dat het innen van openstaande facturen zo frictieloos verloopt, custom domain kan hier sterk aan bijdragen.

 

Wat zijn de kosten?

Voor de hosting van een betaalpagina met een eigen domeinnaam betaal je 150 euro per maand.

 

Hoe vraag je Buckaroo custom domain aan?

Wat is het aanvraagproces? Neem contact op met je relatiemanager bij Buckaroo. Of stuur een e-mail naar info@buckaroo.be en wij zullen contact met je opnemen om je wensen te bespreken.