Tokenization - Veilig en eenvoudig periodieke betalingen incasseren

 

Tokenization is een technologie waarbij gevoelige gegevens, zoals creditcardinformatie, wordt gebundeld en vervangen door een unieke combinatie van letters en/of cijfers. Deze combinatie bevat voldoende informatie om de originele gegevens terug te vinden in een beschermde omgeving. Met gebruik van tokens kan een Payment Service Provider gemakkelijk en veilig betaalopdrachten uitvoeren.

Start vandaag bij Buckaroo
  • Uitstekende klantenservice
    Hulp wanneer u het nodig heeft

  • Duidelijke tarieven
    Betaal alleen bij geslaagde transacties

  • 40+ populaire betaalmethoden
    Wij helpen u de juiste betaalmethoden te kiezen

Tokenization - veilig en gemakkelijk periodieke betalingen incasseren

Tokenization, hoe werkt het?

Het ondersteunen van periodieke betalingen via tokens werkt als volgt:

  1. De betalende voert de betaling uit binnen de beveiligde omgeving van de issuer (de bank of creditcardmaatschappij).
  2. De betaalgegevens worden door de issuer met Buckaroo gedeeld.
  3. Buckaroo deelteen tokenmet de Merchant, dit is een verwijzing naar de betaalgegevens.
  4. Op basis vanhet Buckaroo tokenkan in voortaan een nieuwe betaling worden uitgevoerd door de Merchant. Uiteraard mits het de oorspronkelijke betaalmethode betreft.
Buckaroo Tokenization - Periodieke betalingen encrypted incasseren

Voor welke betaalmethoden is tokenization service mogelijk?

Voornamelijk handig voor creditcardbetalingen. Maar ook PayPal-betalingen. En SEPA Direct Debit.

Voor recurring payments via iDEAL, Bancontact, Giropay, EPS en Sofort geldt dat deze middels tokens kunnen worden opgevolgd door een SEPA Direct Debit incasso. Oftewel. De klant kan een eerste betaling doen via bovenstaande betaalmethoden om vervolgens voortaan geincasseerd te worden via SEPA Direct Debit.

Start met incasseren

Voorbeeld:

Iemand sluit op uw website een abonnement af. Om het abonnementsgeld te innen heeft u het IBAN-nummer nodig, de tenaamstelling van de rekening en akkoord via een machtiging of een 1 cent betaling. Of in het geval van een creditcard: het creditcardnummer, tenaamstelling, vvc/cvc-code en een 3D-secure verificatie. PayPal kan ook.

Welke betaalmethode er ook gekozen wordt, via tokenization worden deze betaalgegevens opgeslagen achter een code. Ook wel een token of een sleutel genoemd.

Betaalgegevens opslaan volgens de AVG

Alleen geautoriseerde gebruikers kunnen deze zogenoemde sleutels ontcijferen. Ook is de token vaak persoonlijk of aan een account verbonden. De code is daarom buiten de betaalomgeving van de Payment Service Provider of in de handen van een ander ‘nutteloos’. En dus ideaal beveiligd.

Tokenization is dus handig wanneer u wél betaalgegevens van jouw klant nodig hebt, bijvoorbeeld om elke maand incasso’s uit te kunnen voeren, maar wanneer u deze gegevens (vanwege AVG of andere redenen) liever niet zelf in u CRM wilt opslaan.

Versleutelde betalingsgegevens

Wanneer is Tokenization Service aan te raden?

  • Wanneer u iedere maand een batch aan facturen hebt liggen en daar niets steeds de betaalgegevens bij wilt zoeken.
  • Wanneer u wilt voldoen aan de AVG
  • Wanneer u de kans op stelen van klant gevoelige/persoonlijke informatie wilt minimaliseren
  • Als u betaalgegevens liever niet in uw eigen omgeving wilt opslaan
  • Wanneer u het gemakkelijker wilt maken voor de betaler om te switchen van betaalmethode of betaalrekening (via een update request)

Tokens wijzigen of verhuizen?

Wil de abonnee zijn of haar betaalgegevens wijzigen? Dan kan er een update request worden uitgevoerd, de token neemt dan de nieuwe informatie in zich op. Verandert u van Payment Service Provider? Geen probleem. Het is mogelijk om ‘tokenpakketjes’ via een beveiligde export te verhuizen.